Besplatna dostava za porudžbine preko 4.500 dinara.

Elegantna muška odeća za svečane prilike: Savršene kombinacije za maturu, venčanje i druge proslave

Kada je reč o svečanim prilikama kao što su svadbe, mature, rođendani i krštenja, nismo uvek sigurni šta obući. Garinello Vam priskače u pomoć kratkim vodičem savršenih odevnih kombinacija za svečane prilike, kako biste u svakoj prilici bili elegantni.

Šta obući kao gost na svadbi?

Nije uvek lako odabrati šta obući kada se ide na svadbu. Kao gost, važno je da budete formalno obučeni, ali to ipak ne znači da treba da nosite frak i leptir mašnu. Najjednostavnije je da obučete svedeno odelo za muškarce i lepu košulju, i čitavu kombinaciju upotpunite kravatom. Ako pak niste sasvim sigurni da je odelo najbolji izbor, jednostavne pantalone i sako u sličnoj boji ili dezenu biće odlična alternativa. Naša preporuka je da, ukoliko se odlučite za košulju sa dezenom, sako koji odaberete bude jednobojan da na sebi ne bi imali previše raznobojnih komada.

Kako se obući za maturu?

Kada je reč o maturskim večerima, momci imaju priliku da obuku nešto što inače ne nose u izlazak ili na rođendane. Za veliku maturu, momci najčešće biraju da obuku svečana odela jer ne samo da ulaze u svet odraslih, već ova lepo skrojena odela čine i da izgledaju odraslo. Iako neki momci odluče da njihova maturska toaleta bude opuštena pa odaberu lepu košulju i farmerke, ipak je formalno odevanje za veliku maturu nekako postalo norma. Lepo skrojene i udobne pantalone, košulja koja ističe njihovu građu, i lagani sako, savršeno su prikladni za jedan ovako formalan događaj. Preporučujemo momcima da biraju odeću od prirodnih materijala koja će biti udobna i prijatna za nošenje i koja im neće smetati da se lepo provedu na maturskoj večeri.

Šta se nosi kada se ide na krštenje?

Krštenje je jedan od najdivnijih, a ipak najformalnijih događaja, i na krštenje se ide u najlepšoj odeći. Ovo je često jedan od najradosnijih dana za roditelje, koji isto tako jedva čekaju priliku da se lepo obuku i odaberu lepu odeću za svoju decu. Gosti na krštenju treba da se pridržavaju pravila oblačenja u crkvi u kojoj se obavlja čin krštenja, što znači da ne treba da se vide gola ramena i da kratke pantalone nisu primerene. Jednostavne pantalone i košulja biće sasvim dovoljni za ovu priliku; ukoliko je jako toplo, možete slobodno da ostavite sako i kravatu kod kuće. Jednobojna košulja od prirodnih materijala uvek je odličan izbor, ali ukoliko je okupljanje manje formalnog karaktera, i košulja sa printom će se lepo uklopiti.

Kako se obući za kompanijski ručak/večeru?

Formalni ručak ili večera sa firmom savršena su prilika da se pokažete u najboljem svetlu pred svojim kolegama i nadređenima. Iako muška odela nisu imperativ u ovoj prilici, nećete pogrešiti ako obučete svoje najbolje odelo i omiljenu košulju. U zavisnosti od toga koliko je prilika ozbiljna i svečana, svoju odevnu kombinaciju možete upotpuniti kravatom, šalom, ili čak leptir mašnom. S druge strane, ukoliko je okupljanje ležernijeg karaktera, biće sasvim dovoljno da na odevnu kombinaciju koju inače nosite dodate lep muški sako ili neki fini kaiš.

Šta da obučem za rođendan?

Rođendani su prilika da se obučete svečano, ali to nije pravilo koga bi trebalo slepo da se pridržavate. Svečane pantalone i lepa košulja biće sasvim prikladne bilo da proslavljate svoj rođendan ili idete na proslavu kao gost. Ukoliko je brojka koja se proslavlja jubilarna, a gosti stariji i ozbiljniji, plavo ili sivo odelo biće odličan izbor. Crno odelo je previše formalno, a ove nijanse su neutralne i mogu da se nose u raznim prilikama. Ako je, pak, u pitanju prijateljsko okupljanje starih poznanika, obična bela majica i lep sako u kombinaciji sa farmerkama biće pun pogodak. Ukoliko želite da nosite farmerke, predlažemo da ih uparite sa kariranom košuljom, košuljom na pruge ili polo majicom.

Designed & developed by: