Besplatna dostava za porudžbine preko 4.500 dinara.

Kako odabrati prave aksesoare uz elegantnu kombinaciju?

Moda za muškarce, nasuprot rasprostranjenom mišljenju, nudi jako puno mogućnosti za kombinovanje i uklapanje najrazličitijih aksesoara. Postoje muškarci koji pažljivo biraju modne dodatke i vode računa o dezenima, bojama i stilovima, dok ima i onih kojima sam pomen aksesoara izaziva stres. Kako se ne biste večno pitali: „kako stilizovati košulju“ ili „koja kravata ide najbolje uz crno odelo“, Garinello tim je pripremio kratak vodič da Vam u takvim poduhvatima pomogne.

Odaberite savršenu kravatu

Bez obzira na dezen i boju kravate, najvažnije je da ona odgovara Vašoj građi. Vrh kravate bi trebalo da dodiruje kopču na kaišu kad je vezana, a širina kravate treba da se poklapa sa reverom sakoa koji nosite. Za prefinjen i elegantan izgled kada nosite jednobojno odelo, naša preporuka je da odaberete jednobojnu kravatu ili pak kravatu sa diskretnim printom. Međutim, ukoliko želite da budete primećeni, slobodno uparite jednobojnu košulju i kravatu sa upadljivim dezenom.

Kaiš sa kojim nećete pogrešiti

Kada je reč o kaišu, veoma je važno da se prate stara, nepisana pravila. Kaiševi za formalne prilike ne treba da budu širi od 3,5 cm i treba da se uklapaju sa ostatkom garderobe. To znači da metal kopče treba da se slaže sa ručnim satom i manžetnama, dok se bojom treba uklopiti sa cipelama. Važno je napomenuti da kaiševi koji se nose u formalnim prilikama ne bi smeli da budu od platna, već isključivo od kože. Isto tako, ukoliko idete na formalno okupljanje kao što je poslovni sastanak ili razgovor za posao, izbegavajte kaiševe sa velikim i upadljivim kopčama, jer su oni bolji izbor za neobavezne izlaske i sastanke.

Da li Vam trebaju dugmad za manžetne?

Mnogi muškarci smatraju kako su dugmad za manžetne stvar prošlosti ili ih vide isključivo kao modni dodatak koji nema praktičnu primenu, ali su obe ideje pogrešne. Dugmad za manžetne drže rukav zakopčanim kod ručnog zgloba umesto klasičnog dugmeta na nekim modelima košulja. Ukoliko Vaša košulja ima klasično dugme kod ručnog zgloba, manžetne Vam nisu potrebne, međutim ukoliko odaberete košulju bez dugmeta, dobra je ideja da potražite lep par dugmadi. Gledajte da ih uklopite sa kopčom kaiša i ručnim satom: ukoliko nosite srebrni sat, manžetne ne treba da budu zlatne boje, i obrnuto. Međutim, diskretni dodatak boje u vidu sedefa ili crnog oniks kamena lepo će se uklopiti u gotovo svaku kombinaciju.

Čarape sa titulom pravog aksesoara

Čarape već dugo nisu prosto „pokrivalo za stopalo“ – odavno su stekle titulu upadljivih modnih dodataka i u sve većem su fokusu. I dok će neki vrlo rado odabrati najjednostavnije i neupadljive jednobojne čarape, drugi će se potruditi da ponesu što neobičniji par i pritom ih istaknu. Ukoliko niste ljubitelj neobičnih čarapa jarkih boja i dezena, odaberite jednostavne i jednobojne čarape tamnih boja i izbegnite glavobolju. S druge strane, ukoliko želite da Vaše čarape budu primećene i zapamćene, obujte jarkožute ili tirkizne čarape, prugaste ili tufnaste, ili sa interesantim motivima.

Leptir mašne nisu prevaziđene

Ovaj simpatični aksesoar bio je, istina, mnogo zastupljeniji i popularniji ranije, ali i dan danas se nosi i voli, naročito u formalnim prilikama. Iako manje popularne od klasičnih kravata, leptir mašne su odmeren modni dodatak koji može da bude formalan ali i šaljiv, u zavisnosti od boje i dezena koji odaberete. Po pravilu, leptir mašne sa dezenom kombinuju se sa jednobojnim košuljama, i bilo bi dobro da se uklope i sa ukrasnom maramicom ili postavom sakoa. S druge strane, jednobojne leptir mašne lepo stoje i kada nosite košulje sa printom, a očekuje se da ih ponesete na najformalnije dogašaje poput crvenog tepiha ili gala večera.

Iskreno se nadamo da smo Vam ovim kratkim vodičem olakšali odabir pravih aksesoara. Nije uvek lako uklopiti sve elemente elegantne odevne kombinacije, ali smo sigurni da klasika nikada neće izaći iz mode, te da nećete pogrešiti dok god nosite odeću i aksesoare u kojima se dobro osećate.

Designed & developed by: